-- Google Tag Manager (noscript) -->

Hur är det att arbeta som anställd konsult? Jag tog en kort pratstund med Carl, en av våra seniora konsulter inom teknisk projektledning, som just nu har en chefstjänst hos en stor kund.

Vem passar som konsult?
Jag tror det passar någon som är anpassningsbar både socialt och arbetsrelaterat.
Om man har kompetens inom ett eller flera områden och trivs med att byta arbetsuppgifter/arbetsgivare/uppdragsgivare med jämna mellanrum så kan konsultbranschen vara ett bra alternativ.

Vad är fördelarna med att vara anställd som konsult tycker du?
Man får möjligheten att prova på konsultlivets fördelar med att testa på många olika arbetsmiljöer, -kulturer och -uppgifter, samtidigt som man har kvar tryggheten hos en anställning.

Vad kan vara en utmaning som anställd konsult?
Det är svårt att känna tillhörighet. På uppdraget är man alltid konsult, även om man är med i gänget, och hemmakontoret ligger ibland (mentalt) väldigt långt bort.

Hur ofta föredrar du att byta uppdrag?
Det är roligt att komma in i det man gör för att känna att man gör nytta, vilket tar 2-3 månader. Så med ca 8-12 månaders mellanrum känns bra att byta uppdrag.

Hur hamnade du på IP-Solutions?
Glenn (IP-solutions VD) och jag har haft kontakt sedan länge och när jag fick frågan att börja på IP-Solutions så tyckte jag att det lät som en spännande utmaning.

Tack för pratstunden Carl!
Att det är en utmaning med att känna tillhörighet som konsult är lätt att förstå.
Det är därför vi på IP-Solutions är måna om att varje månad skapa utrymme för gemensamma aktiviteter och kunskapsöverföring.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Ta en titt på vår karriärsida.