-- Google Tag Manager (noscript) -->

Automatisering med Ansible är nyckeln framåt

Vad är Ansible?

Ansible är ett verktyg baserad på öppen källkod för tillhandahållande av programvara, konfigurationshantering och applikationsdistribution som möjliggör bland annat infrastruktur som kod.

Vad skulle jag kunna automatisera med det?

Vi skulle vilja hävda att nästan allt går att automatisera inom IT!

Ansible är agnostiskt och kan användas i närmare sagt alla IT-miljöer, oberoende om du har ”bare metal”, virtualiserade system, cloud-miljöer som AWS eller annat. Det finns flera tusentals moduler för att automatisera allt från lagringslösningar, nätverk och cloud-tjänster.

Vad ger det för effekt för min verksamhet?

Med automatisering frigör du tid och resurser för att utveckla vidare din verksamhet. Du behöver inte sitta och göra manuella rutiner som är både tråkigt och långsamma. Med automation kan du accelerera din verksamhet och fokusera på innovation.

Varför Ansible och inte något annat verktyg?

Det finns lösningar som Chef och Puppet som konkurrerar med Ansible och de har funnits länge på marknaden. Dock så har Ansible ett ganska gynnsamt rykte bland DevOps proffs för sina enkla funktioner och enkla hanteringsfunktioner. Men det är helt upp till dig med vad som passar din verksamhet bäst!

Vad behöver jag göra för att komma igång?

Knappast någonting egentligen. Ansible kräver inte någon agent utan man använder SSH på Linux/Unix eller WinRM och PowerShell på Windows eller andra sätt för andra miljöer.

Hur kan IP-Solutions hjälpa mig?

Vi är Partner hos Red Hat och vi kan automatisering med Ansible. Vi kan hjälpa dig att komma igång!

Kontakta oss gärna om ni vill få mer information!


Fler blogginlägg hittar du här