-- Google Tag Manager (noscript) -->

“Det var en Commodore 64 som inledde min IT-resa.”

Fredrik avslutade sina studier på Chalmers i början av 90-talet. Kort därefter fick han anställning på VM-data i Göteborg som systemutvecklare. Han har nu flera år bakom sig som utvecklare och lösningsarkitekt, både som anställd och i egen regi. Sedan i höstas är han en del av vårt konsultteam.

Vad kul att du har börjat hos oss! Du är varmt välkommen. Klassisk sportfråga, hur känns det?
Det känns riktigt kul, spännande och inspirerande. Min bild av IP-Solutions så här långt är mycket positiv!

Fredrik

Vem är Fredrik? Berätta lite om dig själv.
Jag är en allmänt nyfiken och öppen person, som gillar att anta nya utmaningar, stora som små.

När halkade du in på IT-området och varför?
Det började tidigt när jag tjatade till mig en dator i 15-årsåldern. Det var en Commodore 64 som inledde min IT-resa. Jag är väldigt nyfiken på hur teknik och system fungerar och C64:an öppnade upp en helt ny värld av möjligheter!

För den som inte vet. Vad gör egentligen en Solutions Architect?
Min roll är typiskt vara med i tidiga skeden av mjukvaruprojekt för att hjälpa till med att välja och utvärdera tekniker vilka skall ingå i de systemlösningar, som efter design och implementation skall lösa de specifika affärsproblem(en). Samtidigt tycker jag om att designa och hacka kod, för att verifiera att lösningstankarna håller.

Den tekniska utvecklingen går fort och en del är rädda att i framtiden bli ersatta av en robot.
Hur går dina tankar kring AI och robotar? Spännande eller skrämmande?
Från ett tekniskt perspektiv tycker jag AI och robotar är mycket spännande. Från ett samhällsperspektiv tror jag vi måste ha en plan för att hantera de snabba  förändringar, som troligen kommer att ske. Jag tänker främst på t ex jobb som ersätts av automation/AI/robotar. Jag är dock optimistisk och tror att vi kommer lösa dem.

Vad ser du mest fram emot framöver i din roll hos oss?
Alla nya spännande människor och system som jag kommer att lära känna.

Vad drömde en liten Fredrik om att han skulle jobba med när han blev stor?
Astronaut eller forskare. Solutions Architect är inom felmarginalen, tycker jag.

Finns det någon person som inspirerar dig?
Personer som tänker utanför boxen, går sin egen väg och/eller för mänskligheten framåt, t ex Elon Musk.

Tack för pratstunden Fredrik! Vi hoppas att du kan fortsätta din IT-resa med oss och att du kommer att trivas med dina uppdrag.
Det tror jag säkert att jag kommer göra!

Är du också nyfiken på jobbet som konsult? Se vilka kompetenser vi söker just nu!