-- Google Tag Manager (noscript) -->

Fredrik är en av tre nya medarbetare som har startat hos oss i höst. I grunden fysiker och med intresse för bland annat golf, motorcyklar, långfärdsskridskor, snorkling och datorer. Fredrik tycker att hela cloudspåret är intressant att hålla koll på. AI och deep learning finner han också spännande och till och med lite skrämmande emellanåt. På IP-Solutions jobbar han som Linuxkonsult.
Seniorkonsult

Hej Fredrik, välkommen! Vi är glada över att ha dig ombord.
Tack!

Hur upplever du dina första veckor hos oss?
Det har varit full fart. Jag har ju redan ett uppdrag så det är fullt med nya begrepp att lära sig. Kul att träffa (nästan) alla nya kollegor också på kickoffen i Tällberg.

Vad fick dig att välja oss som arbetsgivare?
Jag sprang på Glenn (IP-Solutions VD) på ett möte och han nämnde att IPS skulle börja jobba med RedHats produkter och cloud och annat som jag är intresserad av. Just då tänkte jag inte så mycket på det men sedan stötte vi på varandra igen och det ena ledde till det andra. Så nu är  jag här.

Hur ser din yrkesbakgrund ut?
Jag är egentligen fysiker i grunden. Den enda IT-relaterade kurs jag läst är Pascalprogrammering. Men redan på högskoletiden insåg jag att datorer skulle bli ett viktigt område för en ingenjör så jag gick med i en datorförening. Sen fastnade jag mer och mer och 2015 bytte jag bransch helt och hållet.

Vad ser du mest fram emot i din roll som konsult?
Jag gillar att jobba med problemlösning och just nu finns det mycket ny teknik som är komplex och berör många områden inom IT så det verkar inte ta slut på “problem” inom IT-sektorn på ett bra tag.

Av världens alla innovationer, vilka anser du är de tre viktigaste?
-Glasögon, det är skönt att slippa gå runt och se dåligt
-Förmågan att rena vatten har ju visat sig viktig
-Kaffe….

Vilka framtidstekniker tycker du är spännande att hålla koll på?
Det finns, som sagt, mycket ny spännande teknik just nu. Hela cloudspåret är ju intressant att hålla koll på. AI och deep learning är också spännande och kanske till och med skrämmande emellanåt.

Vad trodde en liten Fredrik att han skulle bli när han blev stor?
Jag gillade stora maskiner när jag var liten och grävmaskin var nog favoriten. Blev faktiskt godkänd materialhanterarförare i mitt förrförra jobb. Det är ungefär som en grävmaskin men med en magnet eller gripklo istället för skopa.

Jag vet att du har rest runt i världen en hel del. Vad är det konstigaste du har ätit och vilket land har gjort starkast intryck hos dig?
Jag och en kollega åt något på en restaurang i sydkorea som vi inte visste vad det var. När vi gick ut såg vi att delikatesserna den veckan var kyckling och hund. Eftersom vi var västeuropeer och klädda i kostym utgick vi från att vi blev bjudna på delikatessmenyn av vår värd. Vi var helt överens om att det vi åt inte var kyckling…

När det gäller ett land jag imponeras av så är det Tyskland. Det går inte att låta bli att imponeras av alla stora framgångsrika företag som finns där.

Tack för pratstunden Fredrik! Vi hoppas att du ska trivas hos oss och hos våra kunder.
Tack, det tror jag att jag kommer göra.

 

Är du nyfiken på vilka roller vi behöver tillsätta just nu? Spana in vår karriärsida!