-- Google Tag Manager (noscript) -->

Vilka hälsoutmaningar kan peppa i en digital värld? I en tid när videomöten gör oss mer stillasittande och när mikropauserna till företagets kaffemaskin uteblir, hur ersätter vi det? Vilka hälsoutmaningar kan peppa, kanske inte alla, men några stycken i alla fall?

Novus och forskare vid Mälardalens högskola har nyligen genomfört en studie där den svenska allmänheten har fått besvara frågor om fysisk aktivitet.  Studien visar att svenskarnas fysiska aktivitet har minskat under coronapandemin och stillasittandet har ökat med 40 minuter per dag. Källa: Dagens Medicin

På IP-Solutions har vi haft olika aktivitetstävlingar under året som gått. Nyss avslutade vi ytterligare en.
Den här gången fokuserade vi på fotografering i kombination med stegtävling. Vi kunde välja att både vara med och tävla om #bestphoto och i företagets stegtävling eller bara bidra med steg eller foton. Dock skulle fotot såklart vara taget från en promenad! 

På företagets slackkanal kom det in massor med fina och roliga foton under tävlingsperioden. Någon hade fotat en häger, en annan en skidanläggning, någon visade upp sin gata, en annan en vacker solnedgång. Vem som vann fototävlingen? Det kan ni se på vårt Instagramkonto @ipsare och på vår FB-sida. 

Vi kommer fortsätta uppmuntra våra medarbetare att göra hälsosamma val. Faktiskt så är vi igång med vår nästa hälsoutmaning redan; Happy workplace challenge! 

Vad gör ni för att uppmuntra och peppa era medarbetare till mer rörelse i yrkesvardagen?


Här kan ni läsa fler blogginlägg om hur vi skapar engagemang.