-- Google Tag Manager (noscript) -->

Peiman är högskoleingenjör inom industriell teknik och har även med sig en utbildning i Javautveckling. Han flyttade till Sverige för ca 1,5 år sedan och har på kort tid lärt sig att kommunicera väl på svenska.

Hej Peiman, Välkommen till IP-Solutions! Du har avverkat din första vecka hos oss, hur känns det så här långt?
Bra! Det känns som jag har jobbat här i 3 år redan. Känner mig redan som en del av teamet.

Du blev inbjuden till vår kickoff i slutet på augusti, innan din anställning hade startat. Hur var det att träffa dina nya kollegor?
Det var som att vara en del av en stor familj. Nördar samlades på ett ställe för att fortsätta kunna hjälpa våra kunder att förbättra sin tekniska utveckling och hjälpa dem att ta sina affärer till nästa nivå.

Vad ser du mest fram emot under din första tid på IP-Solutions?
Lära mig nya saker och lösa problem. Att lära mig nya tekniska verktyg är något som jag verkligen brinner för. Jag har alltid gillat att prova nya plattformar och verktyg. För att bli en framgångsrik utvecklare behöver du alltid hålla dig uppdaterad inom ditt område.

Du gick en intensivutbildning i javautveckling innan du började hos oss. Hur kommer det sig att du valde att inrikta dig på programmeringsspråket Java?
Java är ett av de mest använda språken i programmeringsvärlden. Det är väldigt bra som start för att komma igång med programmering för att få bred och djup förståelse av hur processer funkar inom objektorienterad programmering. Så det är bara en början och jag vill inte stoppas här utan lära mig fler språk och bygga kompetens inom olika tekniska plattformar och programmeringsspråk.

Om du inte blivit utvecklare, vilket yrke hade du satsat på då tror du?
Jag gillar verkligen att hjälpa människor och lösa problem. Som person är jag också välstrukturerad och organiserad. Polisutbildning kunde jag nog ha satsat på också!

Jag vet att du har ett stort musikintresse och att du bland annat spelar piano. Finns det någon musikgenre som får dig på extra gott humör?
Jag gillar många olika musikgenrer t ex Pop, Jazz, Hiphop och Latin men klassisk musik får mig alltid på extra gott humör.

Du har inte bott i Sverige så länge men redan nu kommunicerar du nästan obehindrat både i tal och i skrift. Dessutom talar du ytterligare tre språk. Hur kommer detta sig?
Jag föddes i Italien och bodde där till jag var sju år. Mina föräldrar är iranier och efter Italien bodde jag i Iran i ungefär 20 år. Engelska lärde jag mig när jag bodde i Iran. Så jag kunde redan tre språk och det bidrog till att jag kunde komma igång ganska snabbt med svenska och lära mig det på ett och ett halvt år.

Slutligen, vad trodde en liten Peiman att han skulle bli när han blev stor?
En liten Peiman ville bli astronaut men sen blev Robocop hans hjälte och då ville han gärna bli polis. Jag gillar verkligen att hjälpa människor. Det kan jag göra antingen genom att bli polis eller programmerare!

Tack Peiman för pratstunden! Vi ser fram emot att få lära känna dig ännu mer och ge dig spännande uppdrag hos våra kunder!