-- Google Tag Manager (noscript) -->

Mats Rönnlund - Ny styrelseordförande

Den 1 maj tillträde Mats Rönnlund som ny styrelseordförande på IP-Solutions. Han har tidigare varit VD för We Consulting, som han var med och grundade. Mats har även varit VD för Orbion Consulting.

 

Välkommen Mats! Hur ser din bakgrund ut i övrigt? 
Min bakgrund finns inom telekombranschen där jag jobbat både på operatörs- och leverantörssidan. Jag har mestadels arbetat i konsultorganisationer, både stor och små, och de senaste 20 åren i olika ledande befattningar.

Vilka är dina starkaste drivkrafter?
Mina drivkrafter är framförallt att skapa resultat och att nå eller gärna överträffa mål. Att bygga livskraftiga organisationer och få dom att växa genom att skapa en vinnande kultur. En stark drivkraft är också att hela tiden försöka förbättra och utveckla den verksamhet och de organisationer jag är delaktig i.

På din Instagram kan jag läsa att du har en passion för ledarskap, hållbarhet och att skapa nöjda medarbetare. Vad innebär det för dig i praktiken?
Ja det stämmer. Jag brinner verkligen för ledarskapet och att skapa engagemang i de organisationer jag är en del utav. Att skapa engagemang gör man genom att ge medarbetare uppmärksamhet, lyfta fram goda exempel och låta så många som möjligt känna att de kan vara med och påverka i stort och smått. Jag tror att om man har glada och engagerade medarbetare så gör de ett bättre jobb.

Gör medarbetarna ett bättre jobb så blir våra kunder mer framgångsrika och då tjänar vi mer pengar. Men allt börjar alltså med att medarbetarna är glada och trivs, det är jag helt övertygad om.

När det gäller hållbarhet så tänker jag mest på att de beslut som jag fattar skall vara bra på lång sikt. För medarbetarna, företaget och omvärlden. Jag gillar inte att gena och skapa kortsiktiga vinster på bekostnad av det som är långsiktigt hållbart.

Vad är det främsta skälet till att du vill arbeta med oss?
IP-Solutions är ett företag som jag följt lite från sidan under många år och har imponerats över er stabilitet. Att hålla sig i teknikens framkant är inte lätt under så många år. Det är lätt att man fastnar i en teknikgeneration och blir kvar där.

Jag har verkligen stor respekt för den kompetens ni besitter och har också fått en bra uppfattning om Glenn och de andra jag har träffat i ledningen och tror vi kommer kunna arbeta bra ihop. Jag hoppas ju också kunna bidra med mina erfarenheter från många år i konsultbranschen och hjälpa IP-Solutions att ta nästa steg som bolag.

Vad hoppas du kunna tillföra vår verksamhet?
Jag hoppas kunna tillföra energi och inspiration till ledningen samt bidra med min erfarenhet av att bygga bolag och driva konsultaffären. Jag har också en hel del erfarenhet av styrelsearbete och tror det är bra för ett bolag av IP-Solutions storlek att få in externa personer i styrelsen. Detta för att dels få in extern kompetens och synvinklar samt en bra struktur på styrelsearbetet, men också för att förtydliga de olika roller som finns med Ägare – Styrelse – VD/ledning – Organisation. Jag har ju också ett nätverk och många år i branschen som jag tror kan komma till nytta.

Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med IP-Solutions från styrelseperspektivet och att tillsammans med Glenn och övriga i styrelsen skapa strategier och förutsättningar för att utveckla och växa IP-Solutions.  

Valet på Mats som styrelseordförande var enkelt, där hans stora engagemang och kunnande inom IT konsulting och tjänster var några av många pusselbitar som var rätt. Mats kommer förstärka IP-Solutions tillväxtresa och se till att vi fortsätter vårt hårda fokus på kvalitet, säger IP-Solutions VD, Glenn Sernbrandt.