-- Google Tag Manager (noscript) -->

Upplevs webbsidan som trög när den laddas på din dator eller mobil?
Har du funderat på vad det finns för alternativ att öka upp farten på den, utan att behöva utöka serverkapacitet eller liknande?

Det finns flera sätt att öka farten på webbsidan och ett av dem är att implementera ett CDN. Ett CDN som vi kan är CloudFront från Amazon Web Services (AWS).

Vad är ett CDN?

CDN står för Content Distribution Network – vilket på svenska skulle kunna kallas för ett distributionsnätverk ut av innehåll. Det består utav ett nätverk av noder på olika geografiska platser som lagrar de innehåll som ska distribueras så snabbt och effektivt som möjligt.

När det gäller webbsidor och CDN-möjligheter till det, så är det vanligt att man lägger filer där så som bilder, videos eller andra dokument.

Hur kan man dra nytta av detta?

CDN gör att webbsidan upplevs som snabb och användarvänlig, då den fungerar utan fördröjning.  Besökare slipper därmed vänta på innehåll som ska laddas.

Dessutom så älskar sökmotorer webbsidor som är snabba och dessa premieras i sökresultaten. Så vill man få extra sprutt på webbsidan, så kan det vara en bra idé att satsa på ett CDN.

Varför Amazon CloudFront?

AWS datorhallar finns över hela världen. Deras CDN är ett av de mesta stabila och snabbaste CDN som finns på marknaden. Innehåll levereras snabbt och tillförlitligt från närmaste CDN nod utan att man behöver bry sig om tekniken i sig.

4 vinster med ett CDN från AWS

 • Global aktör som kan leverera
  Ditt innehåll levereras över hela världen. Sitter dina besökare på en solstol i Thailand så kommer webbsidan vara riktigt snabb ändå.
 • Avlastar dina servrar
  CDNet levererar stora delar av innehållet till din webbsida, så fler kan besöka den utan att behöva fixa fler servrar som klarar mer.
 • Trafiktoppar inte lika märkbara
  Har du en marknadskampanj som genererar trafik till din webb så kan den under vissa perioder med många besökare kännas trögt. Inga problem om du har ett CDN. En ökad besöksfrekvens märks inte alls lika mycket!
 • Bättre rankning hos sökmotorer
  Sökmotorer älskar webbsidor som är snabba och dessa premieras av sökmotorer som bland annat Google.

Hur kan vi på IP-Solutions hjälpa dig?

Vi är Selected Partner hos Amazon och vi kan deras CDN lösning. Vi kan hjälpa dig att komma igång!

Kontakta oss gärna om ni vill få mer information.


Fler AWS-artiklar hittar du här.