-- Google Tag Manager (noscript) -->

Ofta går det att utveckla en applikation decouplad från resten av arkitekturen – och ibland går det även att deploya appens frontend separat! Men för att göra detta på ett effektivt sätt behöver appens egna presentationslogik fortfarande hanteras. Om utvecklaren inte är försiktig här kan ibland klienten råka bli mer avancerad än servern!

State, transitions, two-way-binding, hooks, observables och så vidare. Allt detta kan lätt bli för mycket för en enskild utvecklare att hålla koll på – särskilt om techstacken inte konfigurerats rätt från början. Finns det något bra sätt att tänka här? Läs vidare!

Moderna appar behöver en bra pipeline där man snabbt och enkelt kan presentera nya ideer i lösenordsskyddade brancher. Ett app-projekt med god planering och lämplig tech-stack kan påskynda utvecklingen till den grad att man faktiskt lyckas leverera i tid och inom plånbokens ramar. För att lyckas med detta har vi hittat metoder och lösningar för att (relativt) enkelt kunna utveckla presentationslager mot godtycklig businesslogik. Så vad är “the secret sauce” i våra presentationslager? – Static Site Generators!

Usecase: Vår kund hade ett begränsat API baserat på en stack som ursprungligen användes i en arkitektur som kallas för “Monolit” eller “Server Side Rendering”. Med hjälp av bland annat Vue3 + Typescript + Vite skapade vi en smart build som erbjöd en hög konfigurationsgrad, framförallt efter builden.

Techstacken omfattade bland annat:

  • Vue3 + Pinia
  • Typescript
  • Vite
  • Vitest
  • I18n
  • Tailwinds
  • … och en hel del annat smått & gott!

Om ni är intresserade av att få veta mer om hur vi bygger cutting edge statiska sidor, SPA:er eller liknande, hör av er!

Artikeln är skriven av IP-Solutions konsult Hariz Hasecic.

Del 2

https://lnkd.in/dRnvA-iG