-- Google Tag Manager (noscript) -->

I början av januari 2018 startade David sin anställning hos oss. David har många års erfarenhet inom systemutveckling, nätverk och DevOps. Hans tidigare anställningar och åren som konsult har gett honom både bredd och djup inom en mängd olika språk, verktyg och plattformar. Han har framför allt jobbat som systemutvecklare samt Sysadmin/DevOps, men har även erfarenhet av testning, support och nätverkskonfiguration.

Hej David! Vad kul att du har börjat arbeta hos oss!
Vad fick dig att bli intresserad av oss som arbetsgivare?
Jag har under åren jobbat en hel del med flera personer från IP-Solutions och har varit imponerad över deras kunnande. Människor som gillar datorer, nät och teknikerna som binder ihop dessa, på en avancerad nivå. Igenkänning, helt enkelt.
Kul att höra! Kan du berätta lite kort om ditt nuvarande uppdrag?
Jag ingår i ett team med utvecklare som jobbar med ett IoT-system. Tillsammans med andra team utvecklar vi ny funktionalitet och förbättrar samtidigt våra egna DevOps- och CI/CD-miljöer. Det är ett stort och komplext system med många Open Source-komponenter. Det är ett högt tempo och roligt!

När startade egentligen ditt intresse för datorer och att knacka kod?
Jag har alltid gillat att skruva isär saker för att försöka förstå hur de funkar, gärna elektroniska saker. Min far fick mig att bli intresserad av datorer väldigt tidigt, och gav mig några engelskspråkiga datortidningar från sitt jobb. Det ledde snabbt till att jag skaffade en Commodore VIC-20 när den släpptes i Sverige. Jag började lära mig Basic och lite Assembler. Några år senare skaffade jag en Ericsson Step/One (en PC som inte var fullt IBM PC-kompatibel), vilket förde med sig operativsystem och flera språk. Någonstans där i vevan fick jag låna ett modem och lyckades koppla upp mig till andra system (BBS:er och KOM-system), vilket förstås var en helt ny värld. (Flera år innan Internet blev tillgängligt). Sen i gymnasiet fanns det en datorsal med Unix-terminaler där jag spenderade alldeles för mycket tid… (de andra lärarna tyckte hellre att jag skulle gå på deras lektioner). Sen har det bara rullat på.

Där ser man! Men vad trodde en liten David att han skulle jobba med när han blev stor?
Trummis, motocross-proffs eller uppfinnare. Helst en kombination av de tre.

En gnistrande vinterdag, hur spenderar du helst den då?
En promenad i den närliggande skogen, gärna gå över isen på den lilla sjön, för att sen värma upp mig igen på någon mysig restaurang.

Tack för pratstunden David! Vi hoppas att du kommer att trivas med oss och ute hos våra kunder.​
Tack själv! Jag trivs nästan alltid så länge jag får nya utmaningar och lär mig nya saker, och sånt är det sällan brist på i den här branschen 🙂