-- Google Tag Manager (noscript) -->

Tobias är tysken som flyttade till Sverige 2006 för att gå på gymnasiet och läsa nätverk och programmering. Automatisering är ett område han är extra intresserad av och vill förkovra sig inom. Tobias kommer senast från ett IT-bolag där han arbetade som driftchef.
VoIP-konsult

Tobias, välkommen till IP-Solutions! Hur känns det så här långt?

Tack, det känns mycket roligt! Jag är sjukt taggad på att komma ut på mitt första uppdrag. Under tiden så sitter jag och pluggar, för att bli ännu vassare på olika områden.

Du kom i kontakt med oss redan 2012 när vi var både ett konsult- och utbildningsbolag. Vad gjorde dig senare nyfiken på oss som arbetsgivare?

Första kontakten var via en föredetta anställd på IP-Solutions, som rekommenderade en av företagets utbildningar. Sedan följdes det upp med ytterligare en kurs några år senare och även där i svängarna gick tankarna på att börja jobba på IP-Solutions. Sen tog jag och gjorde slag i saken i våras och nu är jag äntligen här!

Hur ser din yrkesbakgrund ut?

Karriären började främst med byggnationer av olika webbsidor till företag. Sedan så tog jag och svängde om 2012 och började jobba med VoIP-tjänster som tekniker och senast även som driftchef inom det området.

När fick du upp ögonen för datorer?

Bra fråga! Det måste varit runt år 2000. Jag fick en gammal dator av en kompis pappa som inte behövde datorn på hans jobb. Det var min första egna dator och det var väl främst Röj man spelade på den då. Sedan växte intresset successivt från det till det som blivit idag.

Vilka framtidstekniker tycker du är spännande att hålla extra koll på?

Automatisering är otroligt hett just nu, vilket är det område jag kommer vilja förkovra mig lite mer inom framöver. Det är ett område inte många företag har nuddad än, men de skulle kunna effektivisera mycket av deras administration och hantering genom det.

Om du kunde välja fritt, vad skulle ett drömuppdrag innehålla?

Uppdrag inom samma område som man har jobbat med är ju trevlig på ett sätt, men man vill samtidigt att det ska vara utmanande och stimulerande, så man utvecklas på samma gång. Vad det ska innehålla är svårt att sätta finger på, men jag är öppen för förslag!

Jag vet att du bland annat sjunger på fritiden. Varifrån kommer det intresset?

Alla i min familj har väl hållit på med musik och jag började i ung ålder med trumpet (och även lite andra instrument) och sång i barnkör. Numera är det dock Stockholms Studentsångare som gäller där jag sjunger som andra tenor sedan 2010.

Så vad spelas i dina högtalare när du t ex lagar mat en lördagkväll?

Beror helt på sällskapet! Lagar jag mat själv och min familj inte är hemma, så lär det luta åt trance eller techno. När min fru är närvarande, så blir det oftast inget, eftersom våra musiksmaker skiljer sig rätt kraftigt. Är vår son närvarande, så lär det bli tyska barnsånger.

Tack för pratstunden Tobias! Vi hoppas du kommer att trivas hos oss och på dina uppdrag och utvecklas inom automatisering!

Tack, det kommer jag säkerligen att göra!

Vill du bli kollega med Tobias? Kolla in våra lediga tjänster.